Köp- och leveransvillkor

Följande villkor gäller för er som kund när ni handlar hos oss. I samband med att du gör en beställning accepterar du dessa villkor. Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att få beställa hos oss.

Fraktkostnad

Fraktkostnaden med PostNord MyPack Collect är 49kr, DHL ServicePoint är 69kr. Kostnaden för frakten redovisas i kassan innan du godkänner ditt köp.

Betalningsalternativ

Vi erbjuder betalningar med Swish eller kortbetalning via PayU.

Orderbekräftelse

En automatisk orderbekräftelse skickas ut per e-post när ni slutfört er beställning. Där finner ni uppgifter om vad du köpt med priser och fraktkostnad. Om något är fel med beställningen, kontakta oss snarast på e-post. När vi har bokat leverans med DHL skickar vi er normalt ett meddelande med kolli-id eller sändningsnummer.

Leveransvillkor

Normal leveranstid är 1-3 vardagar. Om en vara är slut kan det ta längre tid.

Vi skickar beställningar med PostNord och DHL endast inom Sverige. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget eller om fraktföretaget styr om paket till annat ombud än det som valts, exempelvis pga platsbrist.

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (inom 7-14 dagar beroende på fraktsätt), så debiteras 195 kr för fraktkostnaderna samt vårt arbete med hantering av varorna.

Ångerrätt/Reklamation

Det är alltid 14 dagars öppet köp eller ångerrätt när du handlar hos oss.

Vid returer ska produkten vara oöppnad/oanvänd och i oförändrat skick. Enklast och oftast billigast är att ni mejlar oss och ber om en retursedel som ni får per e-post, skriver ut, fäster på lådan och lämnar in hos samma ombud. Kostnaden (som dras av vid återbetalning) för att vi hjälper till med returfrakten är 119 kr. Ni kan självklart ombesörja returfrakten själv. Meddela oss i det fallet fraktsätt och spårningskod, väljer ni att sända retur ej spårbart är ni ansvarig för produkten tills den når vårt lager.

När vi mottagit returen kontrolleras denna och vid ett godkännande returneras hela produktens kostnad exkl returfrakten (vid retursedel från oss).

Vid returer av mindre artiklar som får plats i ett kuvert, rekommenderar vi att ni istället postar detta till oss och betalar direkt till ombudet för returfrakten.

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya produkter, däremot gäller inte garantin vid ”förslitningsskador”. Du betalar själv för frakterna.

Ångra beställning innan den skickats från vårt lager

Om ordern inte är packad och lasta för utgående leveranser eller lastad på lastbil så kan ni naturligtvis avbeställa den. Kontakta vår kundtjänst per e-post eller +46 73 610 80 74 (vardagar) så fort som möjligt. Under högsäsong såsom jul, studenten, nyår m.m. har vi ett stort flöde av paket, då går det normalt inte att avbeställa då packade ordrar lastas direkt för utgående leverans.

Transportskada

Om er leverans är transportskadad behöver ni göra en reklamation till vårt kundcenter omgående (inom 5 dagar) då ni mottagit er order. Tänk på att behålla allt emballage och innehåll vid transportskada för reklamation till fraktbolaget. Trasig eller defekt vara ska hållas tillgänglig för oss i de fall där aktuellt fraktbolag eller vår reklamationsavdelning önskar ha varan i retur.

Instruktioner vid transportskada:

  • För snabb behandling av ärendet, ta en tydlig bild på det trasiga godset och e-posta bilden till oss på [email protected].
  • Inkludera alltid ert beställningsnummer när ni kontaktar vår kundtjänst.
  • Om ni inte har möjlighet att fotografera det trasiga godset, kontakta vår kundtjänst så e-postar vi er en retursedel.
  • Reklamation vid transportskada ska göras inom rimlig tid efter ni mottagit er order (senast 5 dagar efter ni mottagit er order) och görs vid ett och samma tillfälle. Det är därmed viktigt att ni kollar igenom hela sändningen innan ni gör er reklamation.

Vi förbehåller oss rätten att antingen göra en återbetalning för skadat gods eller skicka ny vara till kund.

Gäller det reklamationer som vi tar tillbaka för att testa och det visar sig att produkten fungerar som tänkt debiteras ni för samtliga fraktkostnader samt ev. hanteringskostnad.

I de fall vi sänder ersättningsprodukt och informerar att vi önskar ha skadad/skadade varor i retur står vi för returfrakten. Om kunden inte sänder tillbaka varor som ni har mottagit ersättningsprodukt för, debiteras alla kostnader såsom frakt, varans kostnad samt hanteringsavgift kunden.

Defekt vara eller fel leverans

Om en eller flera produkter är defekta i er leverans behöver ni göra en reklamation till vårt kundcenter. Trasig eller defekt vara ska hållas tillgänglig för oss i de fall där aktuellt fraktbolag eller vår reklamationsavdelning önskar ha varan i retur.

Om kunden inte sänder tillbaka varor som ni har mottagit ersättningsprodukt för, debiteras alla kostnader såsom frakt, varans kostnad samt hanteringsavgift kunden.

Instruktioner vid defekt vara:

  • För snabb behandling av ärendet, ta en tydlig bild på den defekta varan och e-posta bilden till oss på [email protected].
  • Inkludera alltid ert beställningsnummer när ni kontaktar vår kundtjänst.
  • Om ni inte har möjlighet att fotografera den defekta varan, kontakta vår kundtjänst så e-postar vi er en retursedel.
  • Reklamation av defekt vara ska göras inom rimlig tid efter ni mottagit er order (senast 5 dagar efter ni mottagit er order) och görs vid ett och samma tillfälle. Det är därmed viktigt att ni kollar igenom hela sändningen innan ni gör er reklamation.

Vi förbehåller oss rätten att antingen göra en återbetalning för defekt gods eller skicka ny vara till kund. I första hand ersätter vi den, detsamma gäller vid felaktig alt. saknad vara.

Gäller det reklamationer som vi tar tillbaka för att testa och det visar sig att produkten fungerar som tänkt debiteras ni för samtliga fraktkostnader samt ev. hanteringskostnad.

Om kunden inte sänder tillbaka varor som ni har mottagit ersättningsprodukt för, debiteras alla kostnader såsom frakt, varans kostnad samt hanteringsavgift kunden.

Personuppgiftslagen m.m.

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL). Efter lagd order kan det komma att skickas ett uppföljningsmejl till den e-postadress som angivits när ordern lades (normalt skickas mejlet efter ca 14 dagar).

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand via diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Medicinsk ansvarsfriskrivning

Observera att våra produkter inte är avsedda för att diagnostisera, behandla eller bota sjukdomar. Innehållet som tillhandahålls genom webbplatsen (text, film, bild), samt länkar till andra sidor är enbart i informationssyfte. Materialet på hemsidan är inget substitut för medicinsk rådgivning. Genom att slutföra ett köp på hemsidan är du införstådd med att ansvaret för att kontrollera laglighet och eventuella juridiska omständigheter vilar på dig som konsument.

Företagsuppgifter

Expido
Svartebäcksgatan 6A
53138 Lidköping

Organisationsnummer:
9012055290

VAT-nummer:
SE901205529001