Legalisera

Legalisera Cannabis fr eget bruk.

Polisen skulle få mer resurser om cannabis var lagligt.

Polis och resurser i domstol skulle frigöras för mer seriös sysselsättning om cannabis var lagligt. Kampen mot cannabis är ett mycket dyrt misslyckande. Resurser för Polisen, och Tullen är bara toppen av isberget.. Man måste lägga på kostnaden för poliser, domare, offentliga försvarare, åklagare, jury, protokollförare, fängelsevakter, och så vidare. Legalisering av marijuana skulle frigöra dessa människor att koncentrera sig på viktigare saker som terrorism, tyngre droger, våldtäkt, mord, inbrott och så vidare. Dessutom skulle en redan överbelastad domstol få mindre fall, och därför skulle den väntetiden för andra legitima rättsfall sänkas.

Människor förtjänar friheten att använda marijuana.

Den första och mest grundläggande skälet till att marijuana borde vara lagligt är att det inte finns goda skäl för det inte ska vara olagligt. Vissa människor frågar "varför ska marijuana legaliseras?" Men vi bör istället fråga "Varför skulle marijuana vara olagligt?" Ur filosofisk synvinkel förtjänar individer rätten att göra val för sig själva. Regeringen har endast en rätt att begränsa dessa val om individens agerande äventyrar någon annan. Detta gäller inte marijuana, eftersom den individ som väljer att använda marijuana gör så av hans eller hennes egen fria vilja.

Många vuxna svenskar föredrar marijuana framför användningen av alkohol som ett milt sätt att slappna av. Svenskarna använder marijuana för att de väljer att göra det, och en av anledningarna till det valet är deras personliga uppfattning att drogen inte är så beroendeframkallande och enkel att hantera. De flesta marijuanaanvändare utvecklar tolerans mot många av marijuanans biverkningar, och de som inte gör det väljer att sluta använda drogen. Marijuanaanvändning är resultatet av informerat samtycke där individen har beslutat att fördelarna med användningen överväger riskerna.
Individer förtjänar själva rätten att besluta huruvida de ska använda marijuana eller inte. Regeringen bör inte tala om individer vad de ska göra, så länge de inte skadar andra!

Legalisering av marijuana skulle våra gator säkrare.

Många kritiker av legalisering tror att utan förbudet mot illegala droger som marijuana ökar brottsligheten och göra våra gator mindre säker. En studie som släpptes förra året av den prestigefyllda nonprofit, RAND Corp, visar att just det motsatta kan vara sant. Kanske strängare narkotikapolitik faktiskt leder till en ökning av brottsligheten. Studien fann "att när hundratals medicinsk marijuana apotek stängdes förra året i Los Angeles ökade brottsligheten i omgivande stadsdelar."

Neill Franklin, den pensionerade narkotikapolisen som nu leder brottsbekämpning mot förbud (LEAP), hävdar att "Om vi legaliseras och beskattas droger... skulle vi göra samhället säkrare genom att ruinera karteller och ligor som för närvarande kontrollerar den olagliga marknaden". Om vi legaliserar försäljningen av marijuana, kommer laglydiga företag sälja det istället för brottslingar. Detta skulle medföra att de våldsamma knarklangare på gatan skulle sättas i konkurs över en natt och våra städer och förorter skulle börja bli mycket säkrare.

Legalisering av marijuana har fungerat förut.

Överallt som droger, inklusive marijuana har legaliserat eller avkriminaliserat, har effekterna varit positiva. Efter ett år av avkriminalisering i Philadelphia, räddade staden 20.000.000 kr och kriminaliteten ökade inte. Philadelphia polisen har sagt till Philadelphia Daily News "att det inte skett någon märkbar inverkan på livskvaliteten i Philadelphia sedan programmet SAM trädde i kraft."

I mer än tjugo år, har det varit tillåtet för nederländska medborgare över arton år att köpa och använda cannabis (marijuana och hasch) i statligt reglerade caféer. Denna politik har inte lett till dramatiskt ökande cannabisbruk. De nederländska folket godkänner överväldigande den aktuella cannabis politik som syftar till att normalisera istället dramatisera cannabis.

För över 10 år sedan avkriminaliserade Portugal alla droger inklusive tung narkotika, inte bara marijuana. Ett decennium senare, har Portugal inte bara lyckats undvika en våg av skenande narkotikamissbruk, men har också faktiskt förbättrat sin narkotikasituation. När Portugal gjorde sin stora drogreform år 2001, hade dom några av de högsta siffrorna av hård-narkotikamissbruk i Europa. Bara fem år senare, har illegal droganvändning bland tonåringar i Portugal minskat och andelen nya HIV-infektioner orsakade av utbyte av smutsiga nålar sjunkit, medan antalet personer som söker behandling för narkotikamissbruk mer än fördubblats. Efter avkriminalisering hade Portugal den lägsta livslängden bland missbrukare och det lägsta antalet folk över 15 som någonsin provat marijuana, i hela EU: 10%. Den mest jämförbara siffran i USA är över 39,8%. Proportionellt har fler amerikaner använt kokain än portugisiska har använt marijuana.

Colorados väljare godkände hösten 2012 en omröstning som avkriminaliserade innehav av 28 gram marijuana för personer i åldern 21 år eller äldre. Att odla sex eller färre marijuanaväxter för personligt bruk är också lagligt, och kan säljas till butiker som har erhållit licens.
Colorado var en av två stater att legalisera cannabis i förra höstens amerikanska val, tillsammans med Washington.

Förbud gör mer skada än nytta.

Marijuana borde vara lagligt eftersom förbudet inte hjälper landet på något sätt, och orsakar en hel del problem. Det finns inga bra bevis för att förbudet minskar droganvändning, och det finns flera teorier som föreslår att förbud faktiskt kan öka narkotikamissbruk (dvs. den "förbjudna frukten" effekt, och lättare tillgänglighet för ungdomar). En oavsiktlig effekt av marijuanaförbud är att marijuana är mycket populär i svenska skolor. Varför? Eftersom det är tillgängligt. Du behöver inte vara 20 för att köpa marijuana, langarna bryr oftast inte sig om hur gammal du är, så länge du har pengar. Det är faktiskt lättare för många gymnasieelever att få marijuana än det är för dem att skaffa alkohol, eftersom alkohol är lagligt och därför regleras för att hålla det borta från barn.

Om vårt mål är att minska droganvändning, då bör vi fokusera på att öppna ärliga program för att utbilda ungdomar och behandlingsprogram för människor med drogproblem. Men det nuvarande förbud tillåter inte sådana metoder för marijuana, utan vi får dras med poliser som sprider lögner om droger i skolorna, och politik som resulterar i fängelse snarare än behandling för människor med drogproblem. Dom försökte med förbud mot alkohol, och som misslyckades kopiöst. Vi borde kunna lära oss vår läxa och sluta upprepa samma misstag.
Förbud fungerar inte. Utbildning och behandling är bättre sätt att ta itu med narkotikaproblemet.

Fler än någonsin vill legalisera marijuana.

Denna sista oktober 2013 fastställde en Gallupundersökning att 50% av amerikanerna säger att marijuana bör legaliseras, den största andelen någonsin sedan Gallup började ställa frågan 1969. Gallups siffror genom årtiondet tyder en nyligen exponentiell tillväxt i andelen legaliserings förespråkare, som har lovande konsekvenser för legalisering rörelsen under det kommande decenniet. Det tog tio år för andelen legalisering supportrar att hoppa tio procent från 30% till 40%, och bara två år att hoppa ytterligare tio procent till Gallups senaste siffror.

En undersökning från AP / CNBC 2010 fann att när frågan om marijuana bör behandlas som alkohol, säger 44% att det inte borde behandlas annorlunda än alkohol, och ytterligare 12% säger att det bör behandlas ännu mildare än alkohol, totalt av 56% av befolkningen som anser att marijuana bör behandlas som eller ännu mildare än alkohol. Det är fler amerikaner än det finns som godkänner presidenten eller kongressen just nu.

En legalisering skulle göra världen säkrare.

I januari uppdaterade den mexikanska regeringen sina dödssiffror från kriget mot droger. "47.515 människor hade dödats i drogrelaterade våldet sedan president Felipe Calderón inledde en militär attack mot kriminella karteller i slutet av 2006." Kritiker av amerikanska läkemedelsmyndighetens förbud hävdar att våldet i Mexiko är ett direkt resultat av USA: s förbud, som skapar en svart marknad för marijuana, en svart marknad som mexikanska kriminella karteller har hittat och dom använder sina vinster för att köpa mer vapen och delta i mer kriminellt-ofta våldsamma - aktiviteter. Om du förbjuder försäljning av marijuana, kommer endast olagliga vinster från försäljning av marijuana. Och de kommer att använda dessa vinster för att finansiera annan kriminell verksamhet och för att skydda vinsterna själva, så våldsamt som det behövs.

En laglig marknad skulle minska langning till tonåringar.

En reglerad, laglig marknad av marijuana skulle minska marijuanaförsäljning och användning bland tonåringar, liksom minska sin exponering mot andra droger på den illegala marknaden. Att marijuana är olagligt gör det mer värdefullt än om det var lagligt, vilket gör det enkelt för tonåringar att tjäna lätta pengar på att sälja det till sina vänner. Om de överpriser för marijuanaförsäljningen konkurrerades ut genom en legalisering skulle det inte finnas lika stora vinster för tonåringar att sälja det till varandra.

I dag är det knappast någon langare som frågar den som köper cannabis om den är tillräckligt gammal för att bruka medlet, utan det kan handla om 14-åringar som kommer över det. Ett bättre system är det vi har med alkohol, där det finns specifika affärer som får sälja med tydlig åldersgräns och bra kontroller.
Ett annat problem med att låta människor handla sin rekreationsdrog från kriminella är att de kriminella inte har något problem med att erbjuda tyngre droger till sina kunder för att tjäna mer pengar. Det skulle inte hända om marknaden var reglerad och legaliserad.

Cannabis är inte mer skadligt än alkohol eller tobak.

Marijuana har ingen av de negativa biverkningarna som finns i andra lagliga ämnen. Orsakar ingen cancer eller sjukdom såsom tobak, tobak en laglig som substans dödar 1200 personer per dag i USA. Alkoholfylla leder lätt till aggressiva våldshandlingar och svårighet att tänka logiskt. Var tredje vecka dödas en svensk kvinna av en närstående man. Ofta förklarar han att han inte visste vad han gjorde eftersom han var full. Marijuanaanvändning har aldrig lett till ett dödsfall, överdos eller sjukdom. Det kan orsaka lite ömhet i halsen, men har inga cancerframkallande ämnen som tobak.

Drogen är i allmänhet inte mer skadligt än alkohol eller tobak om de används i moderation. De flesta läkare är överens om att det inte är mycket skadligt om det används med måtta. Det är bara när du missbrukar drogen som problemen börjar uppstå. Om du missbrukar alkohol, koffein, Alvedon, cigaretter, eller ens pizza, finns många hälsoproblem som kan uppstå. Skulle du vilja att regeringen begränsar hur mycket kaffe du kan dricka eller hur mycket cheesecake du tar in?

De flesta läkare tror att marijuana är inte mer beroendeframkallande att alkohol eller tobak. Jag ser dagligen 12 och 13-åringar röka utanför skolgården, och varje helg ungdomar i 12 och 13-årsåldern som super skallen av sig för att sedan bli hämtade av oroliga föräldrar. Alkoholen är den drog som orsakar flest brott i Sverige. Vi kör rattfulla, vi våldtar, vi misshandlar, vi förstör andras egendom och vi dödar andra människor.

Att hålla marijuana olagligt är kostsamt

Alla illegala droger är högre i pris på grund av att produktion, transport och försäljning av narkotika innebär stora risker. Legalisering skulle innebära ett lägre pris, vilket skulle leda till att relaterade brott kraftigt skulle reduceras.
Vi spenderar idag miljontals kronor varje år för att jaga fredliga människor som råkar tycka om att bli höga. Dessa människor blir inlåsta i fängelse och skattebetalarna måste betala notan. Vi måste betala för mat, bostad, hälsovård, advokatkostnader, rättegångskostnader och andra kostnader för att låsa in dessa människor. Det är extremt dyrt! Vi skulle kunna spara miljontals kronor varje år om vi slutar slösa pengar på att låsa in människor som har använt lite marijuana. Dessutom, om marijuana var lagligt, skulle regeringen kunna samla skatter på det, och skulle ha mycket mer pengar att betala för effektiva program drogutbildning och andra viktiga saker. Vi skulle ha mer pengar att spendera på viktiga problem om marijuana var lagligt.

Förslag