Valet 2014 - Vem får vår röst?

Frfattare: Meddelande:
#1 - 2014-03-24 21:00:24
poiuuiop
Användare
Blev medlem: 2014-02-15
Inlgg: 3
Rösterna kommer spridas ut och inte göra någon nytta, man borde komma överens om ett parti att rösta på för effekt.

se bara på alla de tiotals kommunistiska partier de finns i Sverige, kanske en 20 st? de kommer aldrig komma någonvart pga. de är splittrade och rösterna splittras då emellan de alla, samma här när de gäller cannabis.

Det måste vara 1 tydligt val, och bara 1! för att undvika att rösterna splittras och slösas bort. För en legalisering inom en överskådlig framtid måste det vara tydligt vad man ska rösta på.

Det vi måste göra, vi som vill ha legaliserad Cannabis är att vi måste hitta ett parti, Cannabispartiet osv. är för litet för att få någon verkan, det måste vara Piratpartiet eller vänsterpartiet som redan har en stor väljarbas.

så vad gör vi?
Hata Gilla
#2 - 2014-03-25 02:27:22
OzoN
Admin
Blev medlem: 2012-08-22
Inlgg: 74
Håller med dig om att det vore bättre ifall alla cannabisvänner röstade på samma parti.. Men för min egen del blir det nog Piratpartiet då deras politik stämmer överens med hur jag vill att saker o ting ska vara! Efter bredningen av deras val program så tycker jag dom har lyft fram många viktiga frågor.
Jag är också väldigt stakt emot diverse olika övervakningsformer, så det kan vara där mina piratgener sitter :p

Men hade ju vart kul att rösta i sammlad trupp så att säga, så jag är öppen för förslag!
..................................................................
"Amsterdam - Europas hjärta, Nederländernas själ.."
Hata Gilla
#3 - 2014-03-27 22:47:32
poiuuiop
Användare
Blev medlem: 2014-02-15
Inlgg: 3
Mitt hjärta ligger också hos piratpartiet, men så vitt jag vet så har medlemsantalet sjunkit kraftigt de senaste åren, jag kanske hörde fel.

Så då är ju frågan, vad ska man rösta på?
enligt mig har vi 2 alternativ.

• Rösta på ett parti som har cannabis som enda fråga, det kommer ge mer uppmärksamhet från medier och kommer hjälpa utbilda allmänheten. På en längre sikt är detta bästa valet.

• Rösta på ett etablerat parti, som troligtvis inte kommer ta tag i frågan om cannabis, men hoppas på det bästa, det positiva med detta är att om partiet i fråga arbetar aktivt för avkriminalisering/legalisering så har det långt större verkan. Men dessa partier går inte att lita på, då t.ex. vänstern jämt haft på partiprogrammet att avkriminalisera cannabis men har aldrig drivit på frågan. Alltså kan etablerade partier utnyttja den stora "stoner" väljarbasen för egen vinning.

Skulle vara bra om vi kan få igång en diskussion här så vi kan komma fram till något konkret.

Hoppa till:
Förslag