Operation Overgrow 2013

Plantera frön för att skapa debatt.

Operation Overgrow

Operation Overgrow är namnet, som ges av cannabisaktivister, en "operation" för att sprida cannabisfrön vilt "så det växer som ogräs". Tanken bakom verksamheten är att marijuana kommer att växa så snabbt på offentliga ställen att statliga tjänstemän inte kommer att kunna stoppa spridningen.

För några år sen drogs Operation Overgrow igång, ett bra initiativ till att rikta uppmärksamheten mot cannabisplantan för att väcka debatt om legalisering. Denna gången skall vi få våran vilja igenom!
Konceptet är enkelt, som alla andra år. Man skaffar sig några Cannabis frön och planterar på utvalda strategiska platser. Ett par veckor/månader senare, skall man ta kort på sin lilla flicka och skicka in till den lokala tidningen, eller vilken tidning som helst! Detta i stor skala kan leda till en debatt och debattstorm, för aftonbladet nappar alltid.

Var gör man det här?
Vid: Polishus, Sjukhus, Brandkår, högskolor, rondeller, vanliga parker, blomkrukor, matbutikerna, trafikerade vägar, närheten av politiker och andra inflytelserika personer, busshållplatser, biblotek etc... Undvik dock att plantera för nära någon skola, då de kan skapa onödigt dålig publicitet.
Helt enkelt där folk ser, men vid kommunabyggnader är det extra kul särskilt polisstationer.

Vart får man tag på frön?
I Sverige och många andra länder delar man ofta upp hampafröna i två sorter, den olagliga och den lagliga.
Den olagliga är den sort som används för att framställa marijuana och hasch som vi alla älskar medan den lagliga används för att odla hampa för industriellt bruk, t ex vid tillverkning av rep. Denna typ av hampa brukar man kalla industrihampa. Det som är avgörande för vilken typ av hampafrö det rör sig om är mängden THC, Tetrahydrocannabinol, vilken för industrihampa inte får överstiga 0,2 %.

Det absolut ultimata är bra "lyxfågelfrön" för utomus men de kostar ju en del i falll man måste beställa.
Om man inte har råd med dom så funkar industrihampa riktigt bra. Tänk dock på att man inte kan bli berusad av denna sort..
Hampafrön finns att få tag i på ICA eller liknande affärer, fråga om de säljer hampafrön (EJ SKALADE).
Finns även Ekologisk hampa på: Rawfoodbutiken.se

Datum för plantering
Så fort det har varit frostfritt i några veckor så kan man sätta sina frön. Dvs inte tidigare än i april-maj nån gång.
Hade vart roligt och skapat stor uppmärksamhet i media om dom börja ploppa upp lite här och var i Sverige ungefär samtidigt.
Det bästa hade ju vart om alla satte sina frön på samma dag (ska vi säga 4/20 så alla kommer ihåg)!

Hur kan jag öka spridningen?
Skicka in bilder eller tips till den lokala tidningen, eller vilken tidning som helst och självklart här på SweBud.


Här är några länkar från tidigare år:
Kommunrabatt full av cannabis
Cannabisplantorna kvar
Planterade cannabis vid polishuset
Är det cannabis i stans rabatter?
Gräsrötter utmanar narkotikapolitiken
Förespråkare planterade Cannabis på stan
Cannabisen frodas på Norrstrand
Cannabis växer fritt i Linköping
Cannabis i rabatten vid p-huset Anna
Polisen skördar cannabis mitt i stan
Cannabis i stadshusrabatten
Stadshuset hade cannabis i rabatten

Så prata inte nu bara om att göra det, res dig upp från soffan, fixa lite frön och börja plannera redan nu för tiden går fort!Kommentarer (2)
2013-02-21 08:53:15
Kille, 33 år
Kommer planteras friskt i staden jag bor!
2014-02-15 21:53:33
Kille, 24 år
Är nog bättre om man sprider ut billig industrihampa överallt, skogar, parker och överallt så det verkligen inte går att stoppa, det sprider ju sig själv till slut naturligt också, så det blir en del av Sveriges natur. Några plantor här och där i stan som snabbt förstörs/blir stulna hjälper inte mycket, det har ju inte fått nån värst stor upmärksamhet. Tror detta måste reformeras och organiseras bättre om det ska ha någon riktig chans.
Förslag
Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_mg8pi1dbuao0sp4bmsi5stnfa1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0